Het Katwijkse Haringrock is een unieke samenwerking aangegaan met X-G Productions uit Amerika (L.A.) Hoofdpersoon in dit verhaal is de van oorsprong afkomstige Afrikaan Tapiwa Mugadza die in Amerika woont onder de artiestennaam “Taps”.

Taps is -hoewel in Nederland nog relatief onbekend- in de USA op dit moment een hype aan het worden. Met een buitengewoon fraaie cover van Adele’s Hello is hij een regelrechte hit op Youtube met in mum van tijd al meer dan 4,2 miljoen hits.

De eerste samenwerking is zichtbaar geworden middels een nieuwe videoclip die op dit moment via het Haringrock en Taps Mugadza Youtube kanaal is gelanceerd. In samenwerking met Jim Clemente (producer en manager Taps) en MEG Creations (Mats Groenenboom) en audio producer Arno Dreef (House of Music) is deze clip vervaardigd.

In de stijl van Taps’ succesvolle zwart/wit video is hetzelfde nummer nu als duet opgenomen samen met de Katwijkse zangeres Marjolijn van Diepen. De twee kennen elkaar nog niet en zullen elkaar waarschijnlijk ook niet op korte termijn gaan ontmoeten maar de audio- en video opnamen die nu is gemaakt, is samengevoegd met de oorspronkelijke videoclip van Taps. Qua timing uitermate geslaagd, gezien het feit dat Adèle in juni Nederland aandoet voor een optreden in de Ziggodome en volop in de publiciteit zal zijn.

Voor Haringrock is deze samenwerking een belangrijke, eerste stap die moet leiden naar meer. Haringrock-organisator Ton Frissen is in zijn nopjes: “Uitgangspunt van Haringrock is altijd geweest om als springplank te fungeren voor lokale artiesten en hen op plekken te brengen waar ze uit zichzelf niet makkelijk zouden komen. De overeenkomst die gesloten is, opent de deur naar samenwerking met bekende Internationale artiesten en producers”, zegt Frissen tevreden. “En dat straalt niet alleen af op de artiesten maar ook op Haringrock als organisatie en op het goede doel dat Haringrock ondersteunt middels deze clip. Het geeft ons de mogelijk om een zeer brede bekendheid te geven aan het goede doel en onze initiatieven. Maar ook voor ons festival, Katwijk en de muzikanten op ons evenement komen zo in de picture. Wanneer de clip goed ontvangen word door het publiek zullen wij er ook aan moeten denken om Taps naar Nederland te halen, en zo het nummer live met Marjolijn te kunnen zingen op Haringrock. Dit zal dan ook de eerste ontmoeting zijn tussen deze twee wereld sterren aldus: Frissen

“Bovendien past zo’n uitbreiding van relaties helemaal bij de doelstelling van Haringrock”, zegt Frissen stellig: “Want haringen en maatjes gaan immers samen.”

Comments

comments

DELEN