Katwijks oudste festival heeft nog niet de line-up bekend gemaakt, maar wel alvast nieuws waarin ze de samenwerking met het campagneteam van de ziekte van Huntington aankondigen.

Het Katwijkse Haringrockfestival kiest namelijk elk jaar een lokaal goed doel wat zij naar voren brengen in hun publiciteit. Uiteraard om middels die bekendheid geld te genereren. Dit keer maken ze een kleine uitzondering.

Dit goede doel werd namelijk binnen de organisatie aangedragen door een vrijwilliger die hier nauw mee te maken heeft. Ze vonden het dan ook een mooi gebaar om vanuit Haringrock iets terug te doen voor deze vrijwilliger. Buiten dat het een mooi doel is om aandacht aan te geven, doen ze dit ook om onze vrijwilliger een hart onder de riem te steken. Een mooie combinatie dus waar hopelijk veel aandacht naar uitgaat de komende tijd.

De stichting Campagneteam Huntington verricht heel mooi werk en wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers die zeer gepassioneerd met hun werk bezig zijn. Afgelopen vrijdag werd er een bijeenkomst georganiseerd in de muziekschool van House of Music in Katwijk. Hier werd onder andere de cheque overhandigd aan Johan van Maanen van Stichting Dorcas West. Johan van Maanen gaf op deze bijeenkomst het stokje over aan voorzitter Melanie Kroezen en Eric Reits van het Campagneteam van Huntington.

Wat doet het Campagneteam van Huntington?
Campagneteam Huntington heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden. Ze vergroten de bekendheid van Huntington en proberen voldoende fondsen te werven aan de hand van een landelijke campagne (doodgezwegen.nl). Alle opbrengsten hiervan gaan naar het onderzoek. De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft. Er heerst een taboe en schaamtegevoel op de ziekte. Relaties, carrières, een levensverzekering… ze zijn niet meer zeker. Kansen op een geneesmiddel – binnen 10 jaar – zijn veelbelovend. Daar is onderzoeksgeld voor nodig. Haringrock probeert Huntington onder de aandacht te brengen, en op deze manier leuke acties te bedenken met ondernemers, organisatie of verenigingen om zo geld op te kunnen halen voor deze ziekte. De ziekte staat ook wel bekend als de Katwijkse ziekte.

Tevens melden Ton Frissen op deze avond dat de Haringrock organisatie weer vol met leuke plannen bezig is. Het moet een muzikaal weekend worden waarin veel te beleven valt. Kunst, Cultuur en volop entertainment zal Katwijk op 14 en 15 juli weer landelijk op de kaart gaan zetten. Aldus: Frissen. Voor meer informatie over het Campagneteam van Huntington en het Haringrockfestival vind u op www.haringrock.nl.

Comments

comments

DELEN