Natuurcentrum Katwijk organiseert een mooie wedstrijd voor het najaar en de winter: ‘Heel Katwijk Breit’. De actie wordt op donderdag 6 oktober op gepaste wijze gestart.

De Kinderboekenweek, die van 5-16 oktober gehouden wordt, heeft dit jaar als thema “Voor altijd jong”. Een thema waarbij de band met opa’s en oma’s centraal staat. Wat is er mooier dan van je oma te leren hoe je moet breien? Het Natuurcentrum Katwijk sluit aan bij dit thema met de wedstrijd ‘Heel Katwijk breit’.

Op donderdag 6 oktober zal groep 6 van de Gaspard de Colignyschool uit Katwijk aan wethouder Jacco Knape een bol wol overhandigen en daarmee officieel het startschot geven van ‘Heel Katwijk Breit’.

De kinderen zijn al eerder met het Natuurcentrum op pad geweest. Op 14 september wandelden zij samen met herder Thomas van der Mey en zijn 200 schapendoor de Katwijkse Zuidduinen (Berkheide). Deze schapen worden hier ingezet om te voorkomen dat ongewenste grassen en andere ruigteplanten de zeldzame duinplanten verdringen.

We roepen zoveel mogelijk Katwijkers, jong en oud, op om samen een trui, sjaal of muts te breien. De langste sjaal, origineelste muts en mooiste trui worden beloond met mooie prijzen. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 10 februari 2017, op nationale Warme Truiendag, Dan komen al die gebreide sjaals, mutsen en truien ook goed van pas!

Het Natuurcentrum Katwijk is in 2015 opgericht om inwoners en bezoekers van Katwijk te informeren over onze natuur en duurzaamheid. Het Natuurcentrum, in de portacabin op het strand voor de Oude Kerk, is nog tot en met zaterdag 22 oktober geopend en wel op de woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Comments

comments

DELEN