Zaterdag 18 juni 2016 vindt voor de vijfde keer de jaarlijkse herdenking van omgekomen brandweermensen plaats. Dit jaar vind de herdenking van Brandweer Hollands Midden plaats bij het Gemeentekantoor van Sassenheim. De brandweervrijwilligers van Sassenheim voeren daar het Brandweer Ereteken uit. We staan dan gezamenlijk stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die sinds 5 mei 1945 zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak.

Bij de herdenking hoort een ereteken. Deze wordt gevormd door twee brandweerspuiten die in een bepaalde opstelling een ereboog van water maken. Daarnaast zal bij alle kazernes tijdens de ceremonie tussen 12.00 en 15.00 uur de Nederlandse vlag en de Brandweervlag halfstok gevoerd worden.

Sinds 2010 worden op de derde zaterdag in juni in Arnhem bij het Nationaal Brandweermonument overleden brandweercollega’s herdacht die, sinds 5 mei 1945, tijdens een repressief optreden hun leven hebben gegeven in dienst van de samenleving. Tegelijkertijd toont het monument respect en waardering voor het brandweervak. Het nationale monument is een aanvulling op de herdenkingsplaatsen die in de eigen gemeente of kazerne zijn ingericht voor omgekomen brandweercollega’s.

Programma kazerne Sassenheim
-13.30 -13.45 uur: Verzamelen Wilhelminalaan 25 (grasveld Gemeentekantoor, parkeergelegenheid in directe omgeving)
-13.55 -14.05 uur: Halfstok hijsen vlaggen en uitvoeren ereteken
-Aansluitend tot 15.00 uur: Koffie op kazerne Sassenheim, Parklaan 176,  Sassenheim

 

(Foto Herdenking omgekomen brandweermensen 2015, kazerne Benthuizen)

Comments

comments

DELEN