Het was zeker geen geweldige wedstrijd die de volleyballers van RVV afgelopen zaterdag afwerkten, maar desondanks werd in Delft een keurige 1-3 overwinning behaald op Kratos ’08. En dus gaat de Katwijkse formatie van Krasimir Filipov met een goed gevoel de winterstop in.

Ondanks het matige niveau van RVV werden de eerste twee sets toch betrekkelijk eenvoudig gewonnen met twee keer 19-25. Kratos verkeerde namelijk ook niet in blakende vorm en door een degelijke servicepassing was de middenaanval van de Katwijkers weer levensgevaarlijk. Hoeveel blokkeerders ze ook tegenover zich hadden, Ken Rovers en Robert de Vries maalden er niet om en haalden een bijna 100 procent score.

Tot halverwege de derde set gingen beide teams daarna gelijk op, maar na een mindere fase van RVV leek setwinst heel ver weg (17-10). Daar dacht aanvoerder Ron de Mooij anders over, want met een geweldige servicebeurt bracht hij zijn ploeg helemaal terug in de set (17-17). RVV trapte vervolgens in de bekende valkuil en leunde iets te veel achterover, waardoor Kratos weer kon uitlopen en alle inspanningen voor niets leken (21-17). Het inbrengen van Ard de Mooij en Lex Pardon bracht de Katwijkers net het beetje extra vuur dat het team op dat moment nodig had. Pardon serveerde RVV nogmaals terug in de set en nadat twee setpoints van Kratos waren weggewerkt, sloeg RVV op 25-25 via De Vries en Gert Klok zelf toe (25-27).

Met de winst op zak liet RVV zich in de bonusset toch weer in slaap sussen door de thuisploeg. Dit keer bleek de achterstand van vier punten niet meer te overbruggen en pakte Kratos verdiend de laatste set met 25-21.

Met de overwinning nestelt RVV zich voorlopig keurig op de vierde plaats van de Promotieklasse. De Katwijkers hervatten de competitie in de tweede week van januari met een thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk.