Het was een voetnoot in de afgelopen week, de 4-0 overwinning van de volleyballers van RVV op Zovoc. Het overlijden van jeugdtainer Koert van Schie (59) sloeg dinsdag in als een bom en dan is een wedstrijd ineens een stuk minder belangrijk.

Heel veel RVV-leden waren afgelopen zaterdag aanwezig in de Boorsmazaal om hun steun te betuigen aan de voor RVV zo belangrijke familie Van Schie. Voor de wedstrijd volgde na een indrukwekkende minuut stilte een al even indrukwekkend applaus als eerbetoon aan alles (en dat is te veel om op te noemen) wat Koert voor de vereniging betekende.
Onder toeziend oog van de rest van de familie had RVV het er maar lastig mee in de eerste twee sets. Met de omstandigheden en met Zovoc, dat de punten goed kan gebruiken om zich zo snel mogelijk veilig te spelen en niet van plan was zich zonder slag of stoot over te geven. Zoals Koert dat graag zag bij zijn jeugdteams stroopten de Katwijkers de mouwen flink op en mede dankzij het harde werken bleef RVV steeds aan de goede kant van de score.

Zovoc probeerde met slim volleybal RVV uit het ritme te krijgen en de thuisclub had even nodig om zich goed in te stellen op dat strijdplan. Halverwege de eerste set ging het bij RVV echt lopen; korte balletjes werden verdedigd en met voldoende servicedruk en veel power in de aanval en de blokkering werd het verschil gemaakt (25-22).

Gemakzucht bij RVV en een prima spelend Zovoc kostten het team van Nico Halsema bijna de tweede set. Bij 12-8 sloop de klad erin, greep Zovoc het initiatief en stond RVV onder flinke druk. De spannendste set van de wedstrijd ging vanaf halverwege punt voor punt, waarbij Zovoc als eerste aan setwinst mocht ruiken (20-22). Na een time-out bracht RVV weer het niveau van eind eerste set. Spelverdeler Ard de Mooij (hij speelde sowieso een ijzersterke wedstrijd) kon mede dankzij geweldig verdedigen van libero Bas van der Tang op de juiste momenten zijn scorende aanvallers bedienen. Na enkele setpoints over en weer zette De Mooij Ken Rovers achter het kanon en die sloeg kiezelhard de tweede set binnen (28-26).

Het bleek ook het nekschot voor Zovoc, dat in de resterende twee sets niets meer had in te brengen. RVV bleef verzorgd volleybal spelen en met 25-16 en 25-15 sloten de volleybalmannen de inktzwarte week voor de club toch met een kleine glimlach af.
Komend weekend is RVV vrij, op vrijdag 24 maart is Kalinko 2 de volgende tegenstander. De wedstrijd tegen de hekkensluiter begint om 20.45 uur in sporthal Houtrust in Scheveningen.

Comments

comments

DELEN