KATWIJK – De herinrichting van het Andreasplein is afgerond. Vanaf 8 januari zijn de Princestraat, Voorstraat, Badstraat en het laatste deel van het Andreasplein richting de Boulevard aan de beurt. De planning is dat vóór april 2018, de start van het seizoen, alles klaar is.

Wethouder Jacco Knape: “Met het nieuwe Andreasplein heeft het centrum een mooie plek om straks weer neer te strijken op een van de terrasjes, elkaar te ontmoeten of te genieten van evenementen.”

Voor de herinrichting van het Andreasplein is het plein opnieuw bestraat en worden nog dezelfde sfeervolle houten lichtmasten geplaatst als in de rest van het centrum. zijn in de stijl van de banken in de Zeereep een aantal houten zitbanken neergezet. is het waterkunstwerk gebleven en worden de vissen later nog teruggeplaatst. kunnen over een paar maanden de twee nieuwe plantsoenen en nieuwe bomen op het plein ingeplant worden en zijn aan de rand van het plein extra fietsrekken geplaatst.

Een nieuwe en autoluwe Princestraat
Aannemer Van Dijk Maasland gaat vanaf 8 januari de Princestraat herinrichten. Na het aanbrengen van nieuwe kolken en riolering, opnieuw bestraten, plaatsen van houten zitbanken, afvalbakken, fietsenrekken en planten van nieuwe bomen, ziet de straat er straks heel anders uit. Ook wordt het centrum autoluw. In de Princestraat loopt straks een brede wandelstrook in het midden met aan weerskanten een rijbaan. Die baan is alleen voor beperkt autoverkeer toegankelijk.

Pollers in de Voorstraat en Badstraat
De Voorstraat en Badstraat krijgen een opknapbeurt. Slechte bestrating wordt vervangen. Er komen extra fietsenrekken. In iedere straat komt één poller. Dat is een paal die uit een wegdek omhoog komt om het autoverkeer te regelen. De pollers worden later geplaatst door de leverancier geplaatst.

Andreasplein (richting Boulevard)
Dit laatste stukje herinrichting van het plein is rond eind februari aan de beurt.

Comments

comments

DELEN