Wie is die verzamelaar die deze zomer een belangrijk deel van zijn prachtige collectie schilderijen ‘verhuisde’ naar het Katwijks Museum?

We komen er niet achter. Er zullen museummedewerkers zijn die het weten, maar die klappen niet uit de school.

Gelukkig komen de bijzondere verhalen die al deze schilderijen ons vertellen wel aan bod als museumconservator Groeneveld enkele kunstwerken toelicht in de TV-uitzending van RTV Katwijk over deze nieuwe museumexpositie.

Dus al weten we nog altijd niet wie ‘De Verzamelaar’ is, hij zorgt er deze zomer wel voor dat nu iedereen in het Katwijks Museum kan genieten van ruim 70 van zijn schilderijen. En dat zijn bijna allemaal topstukken die iets laten zien van het leven van vroeger in en om ons oude dorp en daarbuiten. Geen wonder dan ook, dat deze nieuwe expositie de naam ‘Tastbaar verleden, een collectie op reis’ kreeg.

‘TASTBAAR VERLEDEN’ is voor het eerst op televisie te zien op zaterdag 22 juli om 18:00 uur en in de week van 24 juli alle dagen om 12:00, 18:00 en 21:30 uur, maar de hele ‘collectie op reis’ ziet U deze zomer natuurlijk van dinsdag t/m zaterdag in het Katwijks Museum.

Comments

comments

DELEN