KATWIJK – Vanaf maandag worden er weer controles op de hondenbelasting uitgevoerd. Houders van één of meerdere honden zijn verplicht aangifte te doen en hondenbelasting te betalen.

Controle
De controle wordt uitgevoerd door HollandRUITER. Een hondencontroleur kan aanbellen en enkele vragen stellen over het al dan niet hebben van een hond. De hondencontroleurs kunnen zich legitimeren met een legitimatiebewijs van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR). De BSGR verzorgt de belastingen voor de genoemde gemeenten.

Niet thuis
Als iemand niet thuis is, maakt de hondencontroleur ter plaatse een beoordeling over het aanwezig zijn van honden. Als de controleur het vermoeden heeft dat er op het adres één of meerdere honden zijn, laat hij een informatiebrief met een aangifteformulier hondenbelasting achter in de brievenbus.

Comments

comments

DELEN

3 REACTIES

  1. Ga even controle houden of iedereen zijn stront opruimt.. dat vind ik wel even belangrijker, er ligt op de Rijnmond bijna een meter hoog stront!! En dan nog niet te spreken over die enkele boompjes en plantsoentjes in de rooiebuurt omgeving Batavenstraat die ook onder de stront zitten en niemand doet dat opruimen ook de gemeente komt nooit in die straatjes!

Comments are closed.