De Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam gaat op maandag 26 september weer open voor alle bezoekers. Het hoofdkantoor van de bieb bleef ruim vier maanden gesloten nadat in mei asbest werd aangetroffen.

Nu alle verplichte saneringswerkzaamheden zijn uitgevoerd en de bovenste verdieping en de kantoren zo goed mogelijk zijn hersteld, is de openstelling een feit. Vanaf 1 oktober vinden de lezingen, filmavonden en het juridisch spreekuur ook weer plaats in de bibliotheekvestiging aan de Schelpendam.

Centraal punt van samenkomst
“Gelukkig”, zegt bibliotheekdirecteur Jan Klerk uit de grond van zijn hart. “We hebben een periode van improviseren en onzekerheid achter de rug. Dat gold niet alleen voor de bibliotheekmedewerkers maar zeker ook voor onze bezoekers. Ik ben dan ook blij te constateren dat iedereen zich heel flexibel heeft opgesteld en dat we onze dienstverlening, met de nodige aanpassingen, hebben kunnen voortzetten.” Klerk benadrukt dat het ook niet langer had moeten duren. “Ik denk dat er per dag zeker 20 keer aan de medewerkers wordt gevraagd wanneer de Hoofdbieb weer open gaat en ook voor de organisatie zelf is het niet goed als er geen centraal punt van samenkomst is.”

Openingstijden in bieb Hoornes blijven ruimer
Vanaf 26 september gaat de Hoofdbibliotheek weer open volgens de normale openingstijden. Op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur, op woensdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. In de periode dat de Hoofdbibliotheek was gesloten, werden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever dezelfde openingstijden aangeboden als normaal in de Hoofdbieb. Nu de vestiging aan de Schelpendam weer open gaat, blijft de bieb aan de Hoorneslaan ruimer open. “We hebben gemerkt dat er grote behoefte is om de openstelling voor de klanten in de Hoornes te verbeteren”, vertelt Jan Klerk. “De maandagmiddag en de ochtenden worden heel goed bezocht, niet alleen om boeken uit te zoeken maar ook om kranten en tijdschriften te lezen en gebruik te maken van de taaloefenprogramma’s op de computers. Ik hecht er waarde aan om hier iets mee te doen.”

Praktische info
Vanaf 26 september gelden de volgende openingstijden in de bibliotheek Hoornes/Rijnsoever: maandag 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.