KATWIJK – Begin oktober bereikt de bouw van het nieuwe zwembad het hoogste punt. Deze mijlpaal willen de bouwer Olco-Sportsphere en de gemeente Katwijk met alle inwoners vieren. Daarom is iedereen van harte uitgenodigd om op 14 oktober tussen 10.00-12.30 uur op de bouwplaats te komen kijken naar de vorderingen van de bouw.

Programma
De bouwplaats is vanaf 10.00 uur open en bereikbaar vanaf de ingang aan de Zeeweg. Er is koffie en thee voor iedereen.

Top van de glijbaantoren
Na een lange voorbereiding is in februari de eerste van de 200 palen voor het nieuwe zwembad geslagen. In oktober wordt het hoogste punt bereikt: 11 meter hoog. Het punt markeert de top van de glijbaantoren. Het diepste punt ligt 4 meter diep. Dit is het diepste deel van het wedstrijdbad van 35 meter bij 25 meter. Ook komt er een multifunctioneel bad van 25 meter bij 12,5 meter en een grote recreatief bad met sauna, peuterbad en glijbaan. Buiten zal een waterspeelplaats verschijnen voor de kinderen.

Nieuw modern zwembad
Na het bereiken van het hoogste punt en de open dag, gaat de bouw natuurlijk verder. Katwijk krijgt een nieuw modern zwembad met faciliteiten voor jong en oud. Het zwembad is gericht op recreatie, instructiezwemmen, verenigingen en doelgroepen. Het nieuwe zwembad is comfortabel, duurzaam en ruim.

Planning
Als alles volgens de planning verloopt, neemt Katwijk het zwembad in het voorjaar van 2018 in gebruik. Na het in gebruik nemen van het nieuwe zwembad sluiten ze het oude. Tot dat moment blijft het huidige zwembad Aquamar geopend.

Comments

comments

DELEN