Deel twee van de campagne ´Houd de boel heel! Dat doen wij ook.´ van de gemeente Katwijk staat online. Opnieuw vraagt Katwijk op een grappige manier aandacht voor een maatschappelijk probleem.

Net als vorig jaar lanceert de gemeente Katwijk in de decembermaand een aantal korte en humoristische filmpjes waarin de gevolgen van het vernielen van spullen op straat duidelijk worden.

Het eerste filmpje van 2015 is ruim een week geleden gelanceerd, samen met een bijpassende poster met dezelfde boodschap. De posters hangen bij allerlei winkels en gebouwen door de hele gemeente. Het eerste filmpje is ruim 10.000 keer bekeken op Youtube en heeft via Facebook ruim 17.000 mensen bereikt. Het tweede filmpje heeft binnen enkele uren opnieuw al duizenden mensen bereikt op Facebook.

Met de filmpjes wordt verwezen naar het Instagramaccount van de gemeente Katwijk. Door dit account te volgen, maak je kans op VIP kaarten voor het ‘Lekker Bezig met Youtubers-event’ op 30 december 2015.

Met de campagne wil de gemeente Katwijk net als vorig jaar het gesprek op gang brengen over het zinloos vernielen van spullen met vuurwerk en het enorme schadebedrag dat daarmee gepaard gaat. Afgelopen jaar is wederom voor bijna 80.000 euro aan materialen vernield. ‘Zo zinloos en zo onnodig. Om de filmpjes mag gelachen worden, maar er moet vooral over gepraat worden. Hopelijk leidt dit tot bewustwording. Andermans spullen vernielen kan namelijk echt niet!’

Vorig artikelMartijn de Clerck wint sterk bezet schafeltennistoernooi
Volgend artikelWinst en verlies voor Kamakura