FOTOVenster Architekten BV

RIJNSBURG – Een bijzondere vondst op de bouwplaats De Horn in Rijnsburg. Bij de voorbereidingen van de bouw van het deelplan Vlieteiland is de fundering van een houten korenmolen uit 1700 aangetroffen.

Gezien de archeologische waarde heeft de vondst wel wat gevolgen voor het plan. De ontwikkelaar gaat de bebouwing zo aanpassen dat het monument voor het publiek zichtbaar wordt gemaakt. Dit betekent dat er iets minder woningen komen. Opmerkelijk dat de molen niet eerder in het plan is opgenomen, aangezien het bouwsel pas in 1935 tegen de vlakte ging.

Molen De Vlinder
Tussen de geplande woningen wordt een arcade van natuurlijk materiaal aangelegd dat naar het monument aan de nieuwe Vlietmeander leidt. De fundering van de molen wordt zichtbaar gemaakt en met transparant materiaal afgedekt zodat het niet kan beschadigen. Daarnaast komt er een informatiepaneel met informatie.


Venster Architekten BV

Claude Monet
Bijzonder is dat de Franse schilder Claude Monet deze molen meerde keren heeft geschilderd tijdens zijn bezoeken aan ons land. Er hangt een doek met de molen in het Musée d’Orsay in Parijs.


Wikimedia

Plan De Horn
Het gebied tussen de Collegiantenstraat, de Oegstgeesterweg en het Oegstgeesterkanaal wordt ontwikkeld tot een woongebied in en aan het water. Er komen maximaal 410 woningen en een park.


BPD


BPD

Comments

comments

DELEN