Wie hulp nodig heeft bij belastingaangifte, kan nu ook terecht in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. Samen met de Stichting Schuldhulp Duin en Bollenstreek (SHDB) biedt het digiTaalhuis gratis belastingspreekuren aan. Tijdens de spreekuren krijgen mensen ondersteuning bij hun digitale aangifte of aanvraag van toeslagen.

Belastingspreekuur
Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte of aanvraag toeslagen? In de maand april kan je gebruikmaken van de belastingspreekuren in het digiTaalhuis. Vrijwilligers van de Stichting SHDB verzorgen de ondersteuning voor het invullen van de belasting of de aanvraag voor toeslagen. Stichting SHDB is een hulpverlenende organisatie die mensen helpt bij juridische of financiële vraagstukken.

Afspraak maken
Wil je naar het spreekuur komen? Meld je dan voor 20 maart aan bij de balie in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Dit kan van maandag tot en met donderdag van 13.00-17.00 uur. Je ontvangt op een later tijdstip bericht wanneer je welkom bent op het belastingspreekuur en wat je allemaal mee moet nemen. Zo heb je onder andere een werkend DigiD en e-mailadres nodig.

Jongeren met een bijbaan
Voor ouders waarvan de schoolgaande kinderen een bijbaantje hebben; wijs je kind er op dat de belasting die op zijn of haar loon wordt ingehouden geheel kan worden teruggevraagd.
Dus scholieren met een bijbaan; in de maand mei houden wij voor jullie een apart spreekuur waar je geholpen wordt om die teruggave aan te vragen. Datum voor inschrijvingen van dit spreekuur volgt op een later tijdstip.

Cursussen computer, internet en digitale overheid
Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid biedt de Bibliotheek de cursus Digisterker. Hier leer je onder meer: hoe je een DigiD kan aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en MijnOverheid.
Voor hulp bij het de basisgebruik van de computer en internet, is er de cursus Klik&Tik. Hier leer je de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Meer informatie over de cursussen vind je op de website van Bibliotheek Katwijk.

Het digiTaalhuis
Het digiTaalhuis is onderdeel van de Bibliotheek Katwijk en ondersteunt mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Je kunt hier meer leren op het gebied van taal en lezen en er is hulp op het gebied van de elektronische overheid, waaronder de belastingaangifte.

Comments

comments

DELEN