Welzijnskwartier Wijkwerk begeleidt en ondersteunt initiatieven voor een Burendag in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Burendag is een jaarlijks terugkerend evenement dat op de laatste zaterdag in september wordt gehouden.

Op initiatief van Douwe Egberts werd de burendag in 2006 voor het eerst georganiseerd.In 2008 ontstond de samenwerking met het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen. Dit jaar valt de Burendag op zaterdag 24 september.

Contatcen bevorderen
Het doel van Burendag is om contacten tussen bewoners te bevorderen en de sociale netwerken van mensen te vergroten. Daarnaast is het ook een dag om gezellig samen te zijn met andere (buurt)bewoners, elkaar beter te leren kennen en eventueel iets voor de buurt te doen. De Buurt wordt leuker, socialer en veiliger als buren elkaar kennen en zich samen inzetten voor hun buurt.

Hulp nodig?
Ook dit jaar wil het team Wijkwerk dit evenement in verschillende wijken ondersteunen. Samen met buurtbewoners, het jongerenwerk, cultuur en andere organisaties worden voorbereidingen getroffen om op zaterdag 24 september a.s. in de verschillende wijken een Burendag te houden. Buurtbewoners in de wijken worden van harte uitgenodigd om mee te helpen bij de organisatie en uitvoering van zo’n dag in hun buurt. Dus wilt u een Burendag organiseren in uw wijk, laat het ons weten! Wij helpen u graag bij de realisatie hiervan. Voor meer informatie over of hulp bij de organisatie van de Burendag kunt u een mailtje sturen naar: wijkwerk@welzijnskwartier.nl.

Foto: Halandinh via Wikimedia

Comments

comments

DELEN