Het Identitair Verzet krijgt een afdeling Bollenstreek. Dat meldt de actiegroep op hun eigen website.
De groep was ook aanwezig bij het protest tegen de komst van het permanente AZC in Katwijk.

Identitair Verzet staat voor de Nederlandse identiteit en erfgoed, tradities, het Nederlandse volk en de Nederlandse cultuur, aldus de actiegroep. Dit uiten zij onder andere door posters, stickers en flyers, maar ook door het organiseren van protestbijeenkomsten en kortstondige bezettingen. Afdeling Leiden is dusdanig gegroeid dat de actiegroep voldoende draagvlak ervaart voor een opsplitsing. Bollenstreek is nu de zevende afdeling van Identitair Verzet.

Op de website van Identitair Verzet staat onder andere het volgende. “De multiculturele samenleving is een mislukt experiment (…) De linkse droom van integratie is een nachtmerrie gebleken (…) en het Nederlandse volk valt ten prooi aan omgekeerde discriminatie”.

Foto: ID Verzet tijdens korte bezetting van de nieuwe Al Hijramoskee in Leiden. Archief van www.unity.nu .

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Om me aan te sluiten bij de overigen: waarom plaatst RTV Katwijk dit?

    We hebben hier over een extreem-rechtse actiegroep, met banden met ongure clubjes als de NVU en Stormfront.

  2. Dit zijn echt kanslozen. Kunnen net aan hun eigen naam spellen en dan voorvechter zijn van cultuur en traditie. Hou alsjeblieft op!!

    • Maar die ‘kanslozen’ nemen wel in aantal toe, Ger. Daar moeten we ons wel zorgen overmaken. Ik snap trouwens niet waarom rtvkatwijk dit artikel plaatst.