FOTOPR

KATWIJK – Otto Baron heeft, na een pilot in groep 6 en 7, besloten om vanaf volgend schooljaar ieder kind in groep 5 tot en met 8 met een eigen tablet te laten werken.

De school maakt hierbij gebruik van de methode ‘Snappet’. De Otto Baron wil kinderen voorbereiden op de huidige maatschappij, en de digitale wereld wordt daar een steeds belangrijker onderdeel van.

Wat is Snappet?
Bij Snappet heeft ieder kind in de klas een eigen tablet. Daarop wordt de stof van rekenen, taal en spelling door de kinderen verwerkt. Kinderen werken nog steeds met boeken en schriften bij de andere vakken en zijn dus niet de hele dag op de tablet aan het werk. De leerkracht kan op de computer precies zien welke opgaven ieder kind goed of fout maakt, en waar er dus extra uitleg nodig is.

Waarom Snappet?
Het gebruik van Snappet heeft volgens de school veel voordelen. Leerlingen krijgen meteen te zien of ze een opgave goed of fout hebben, en hoeven dus nooit meer te wachten tot de juf of meester hun werk heeft nagekeken. Leerlingen krijgen opgaven op hun eigen niveau, omdat Snappet precies bepaalt wat het kind kan en wat nog niet, en daar de juist opgaven bij zoekt.

Leerkrachten kunnen kinderen beter begeleiden omdat ze een heel goed en specifiek overzicht hebben van de leerstof waar ieder kind op uitvalt. Na ruim een half jaar kan de school concluderen dat zowel de leerlingen als de leerkrachten erg tevreden zijn over de manier van werken.

Inwoners die geïnteresseerd zijn kunnen tijdens het Open Huis op woensdag 5 april een kijkje nemen in de klassen en zien hoe de kinderen met Snappet werken.

Comments

comments

DELEN