Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) heeft aan winkelcentrum In de Hoftuin in Rijnsburg een zesde ster toegekend. In de Hoftuin is hiermee het eerste winkelgebied binnen de gemeente Katwijk dat zo’n sterke kwalificatie voor veiligheid krijgt. Het KVO draait om een ‘schoon, heel en veilig’ ondernemersgebied, door samen met de gemeente, politie en brandweer afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. Met het KVO laten de ondernemers zien dat de veiligheid in het winkelcentrum op orde is, en geven hiermee een duidelijk signaal af naar werknemers en bezoekers, maar ook naar mensen met minder goede bedoelingen. De zesde ster wordt aanstaande zaterdag tijdens de intocht van Sint Nicolaas officieel uitgereikt.

Schoon, heel en veilig
Het winkel- en woongebied In de Hoftuin wordt opgewaardeerd door middel van een beheerplan. Eén van de thema’s in dit beheerplan is ‘Schoon, heel en veilig’. Belangrijk onderdeel hierin is het Keurmerk Veilig Ondernemen. Door gezamenlijk verantwoording te nemen voor het onderwerp veiligheid, is het gelukt een aantal belangrijke maatregelen door te voeren. Er is bijvoorbeeld een what’s app groep opgericht waar zowel winkeliers, politie als gemeente gebruik van maken. De winkeliers krijgen voorlichting over de aanpak winkeldiefstal en in samenwerking met gemeente, politie en een jongerenwerker wordt geprobeerd de overlast van hangjongeren te verminderen. De winkeliersvereniging besteedt regelmatig aandacht aan het thema veiligheid in nieuwsbrieven. Deze samenwerking heeft er mede voor gezorgd dat de zesde KVO ster toegekend is aan winkelcentrum In de Hoftuin.

Uitvoering beheerplan
Samen met het platform beheerplan, bestaande uit een afvaardiging van winkeliers, vastgoedeigenaren, bewoners en de gemeente, wordt gewerkt aan de uitvoering van de overige thema’s van het beheerplan. Het uitvoering van het totale beheerplan moet uiteindelijk leiden tot een ‘facelift’ van het woon- en winkelgebied. Dit is nodig om het winkelcentrum aantrekkelijker en toekomstbestendig te maken, en zo een volwaardig winkelhart met gevarieerd winkelaanbod voor Rijnsburg te blijven. Winkeliers, bewoners en gemeenten zijn alle verantwoordelijk voor de eigen deelplannen. De gemeente is o.a. verantwoordelijk voor de herinrichting van het Hoftuinplein. De omgeving wordt hierbij betrokken.

Comments

comments

DELEN