NOORDWIJK – De redactie van RTV Katwijk is diep geschokt door het plotselinge overlijden van 112-fotograaf Leon Gielen (1967-2018). In de nacht van donderdag op vrijdag is Leon geheel onverwacht overleden in zijn appartement in Noordwijk.

Jarenlang was de 50-jarige Noordwijker een bekend gezicht in de Duin- en Bollenstreek. Was er een incident waar brandweer, ambulance of politie aanwezig was; stond Leon Gielen met zijn camera paraat om foto’s te leveren aan het Leidsch Dagblad, Blik op Noordwijk en natuurlijk ‘zijn’ 112 Bollenstreek. Onze vrijwilligers kwamen Leon zeer regelmatig tegen in Katwijk bij menig incident. Ondanks de concurrentie was Leon altijd in voor een gezellig praatje. Maar ook als hij eerder was dan de hulpdiensten, hielp hij de slachtoffers.

Daarmee maakte hij zich bij de hulpdiensten en zijn collega-fotografen geliefd. Mede daardoor wist Leon zeer snel de feiten en kon een volledig verhaal afleveren.

De uitvaart is op woensdag 1 augustus om 13.45 uur in Crematorium Rhijnhof in Leiden. Iedereen is welkom om afscheid te nemen.

Rust zacht Leon.

Namens de redactie,

Marc Wonnink
Nieuwscoördinator RTV Katwijk.