AMSTERDAM – De in Rijnsburg opgegroeide burgemeester Eberhard van der Laan is donderdagavond overleden. Dat nieuws is vanmorgen door de gemeente van Amsterdam bekend gemaakt.

De PvdA’er had uitgezaaide longkanker. Tot maandag 18 september was hij dagelijks bezig met het burgemeesterschap in Amsterdam. Op de 18e schreef hij een afscheidsbrief aan alle Amsterdammers.

Leiden
Eberhard Edzard van der Laan werd op 28 juni 1955 in Leiden geboren. Hij studeerde rechten aan de Vrije Universiteit (Amsterdam). In 2008 trad hij tussentijds aan als minister voor Wonen, Wijken en Integratie. Van 1990 tot 1998 zat hij in de gemeenteraad van Amsterdam, vanaf 1993 als fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid. Eberhard van der Laan laat een echtgenote en vijf kinderen na.

Rijnsburg
Van der Laan groeide op in Rijnsburg, in een gereformeerd gezin met zes kinderen, van wie hij de jongste was. Zijn vader was huisarts en namens de Anti-Revolutionaire Partij (ARP) lid van de gemeenteraad van Rijnsburg. De ouders van Van der Laan zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet en boden onderdak aan Joodse onderduikers.

Eberhard van der Laan te gast in het programma ‘In gesprek met’.

Eberhard van der Laan was 62 jaar.

Comments

comments

DELEN