Er lijkt de afgelopen week langzamerhand een inbraakgolf te ontstaan bij de Katwijkse strandpaviljoens. Eerder deze week werd er ingebroken bij Paal 14. Daar werden drank, laptops en IPods meegenomen. Eergisteren werden er ’s nachts twee lege bierfusten bij D(e)ining 19 gestolen. Diezelfde nacht was er ook een poging tot inbraak bij Surf & Beach. Afgelopen nacht was het wederom raak bij D(e)ining 19, gelegen naast de uitwatering.

Om 04:25 vond de inbraak plaats. De inbreker verschafte zich toegang door de deur met een breekijzer te forceren. Bij de binnendeuren zijn de ramen ingegooid. Ook het raampje van een wc is gesneuveld.
De inbreker heeft tenminste een laptop, een portemonnee met 25 euro wisselgeld, een paar flessen drank en het urenboek van het personeel meegenomen. Hij heeft ook geprobeerd de kassa te openen. Deze laat echter bij verkeerd gebruik direct een alarmsignaal horen.

Het strandpaviljoen beschikt – in tegenstelling tot de afgelopen week beroofde Paal 14 – over een alarm- en camerasysteem met bewegingssenoren. Op beeld is de inbreker van begin tot eind te zien. Het is echter wrang dat het alarm-systeem, om nog onbekende reden, niet afging.

“Het is zo’n vreselijk gevoel dat je op beeld een onbekende door je zaak ziet lopen. Je wordt er echt boos van. ” Aldus eigenaar Lies van Klaveren. “De politie was om half 6 in de zaak. De recherche is nu druk bezig met onderzoek. Er blijkt momenteel 1 inbreker zeer actief te zijn.”
Bij het inslaan van de ruiten heeft de dader bloed verloren. De recherche beschikt dus over DNA materiaal. Het is nu afwachten of de inbreker gevonden wordt.

Foto’s van de inbreker staan inmiddels op social media. “Dan moet die klootzak maar met zijn klauwen van onze spullen afblijven”. Heeft u iets gezien of gehoord? Neemt u dan contact op met de politie: 0900-8844

Inbraak Deining 19 (2)

Comments

comments

DELEN