Wilt u een buurtwhatsappgroep gaan beheren of bent u al coördinator van een buurtwhatsappgroep? Dan bent u van harte welkom op de informatiebijeenkomst op 13 april. In samenwerking met politie Katwijk en het landelijk platform ‘whatsapp buurtpreventie’ organiseert de gemeente deze avond over het gebruik van whatsapp om de veiligheid in een gebied te vergroten. De avond begint om 19.30 uur in het gemeentehuis van Katwijk, Kon. Julianalaan 3.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u adviezen over het gebruik van whatsapp en het landelijk platform licht de spelregels toe. Ook hoort u welke rol de gemeente en de politie kunnen spelen bij het gebruik van buurtwhatsapp.

Aanmelden

Wilt u zich wel aanmelden voor de bijeenkomst bij wijkregisseur Ton den Butter?

Voor meer informatie over deze bijeenkomst of over dit onderwerp kunt u ook terecht bij de wijkregisseur.

Samen sterk, Katwijk veilig

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon. Veel mensen maken ook gebruik van ‘whatsapp’. Met deze app kunnen mensen gesproken of geschreven berichtjes in een groep of 1 op 1 versturen en ontvangen. Buurtwhatsapp is een methode waarbij de veiligheid in een bepaald gebied met behulp van het netwerk ‘whatsapp’ wordt vergroot. Bewoners van 1 of enkele straten verenigen zich in een whatsappgroep. In deze groep kunnen eventuele verdachte situaties worden gesignaleerd of gedeeld. Op deze manier zijn mensen extra alert op wat er speelt in de wijk. Als zich iets verdachts voordoet, kan de politie worden ingeschakeld en kan de politie met behulp van de gegeven informatie snel eventuele strafbare feiten aanpakken. Op dit moment zijn er in Nederland en België al meer dan 2800 geregistreerde whatsappgroepen. Ook in Katwijk zijn verschillende whatsappgroepen actief.