Gemeente Katwijk organiseert, in samenwerking met politie Katwijk en het landelijk platform ‘whatsapp buurtpreventie’, een informatiebijeenkomst over het gebruik van whatsapp om de veiligheid in een gebied te vergroten. De avond vindt plaats op 13 april om 19.30 uur in het gemeentehuis van Katwijk, Kon. Julianalaan 3. Iedereen die een whatsapp groep wil gaan beheren of al coördinator is van een whatsappgroep is van harte welkom.


Samen sterk, Katwijk veilig

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon. Veel mensen maken ook gebruik van de communicatieapp ‘whatsapp’. Met deze app kunnen mensen gesproken of geschreven berichtjes in een groep of één op één versturen en ontvangen. Buurt whatsapp is een methode waarbij de veiligheid in een bepaald gebied met behulp van het netwerk ‘whatsapp’ wordt vergroot. Bewoners van één of enkele straten verenigen zich in een whatsappgroep. In deze groep kunnen eventuele verdachte situaties worden gesignaleerd of gedeeld. Op deze manier zijn mensen extra alert op wat er speelt in de wijk. Als zich iets verdachts voordoet, kan de politie worden ingeschakeld en kan de politie met behulp van de gegeven informatie snel eventuele strafbare feiten aanpakken. Op dit moment zijn er in Nederland en België al meer dan 2800 geregistreerde whatsappgroepen. Ook in Katwijk zijn verschillende whatsappgroepen actief.

Advies en tips

Tijdens de bijeenkomst worden adviezen gegeven over het gebruik van whatsapp en licht het landelijk platform de spelregels toe. Ook de gemeente en de politie leggen uit welke rol zij kunnen spelen bij het gebruik van buurtwhatsapp.

Aanmelden

Wilt u zich wel aanmelden voor de bijeenkomst bij wijkregisseur Ton den Butter via 071-4065973 of t.denbutter@katwijk.nl. Voor meer informatie over deze bijeenkomst of over dit onderwerp kunt u ook terecht bij de wijkregisseur.

Vorig artikelOndergrondse parkeergarage Kustwerk Katwijk genomineerd
Volgend artikelTopaz Overduin viert 50-jarig jubileumjaar