KATWIJK – Woensdag 7 februari vindt om 19.30 uur een informatiebijeenkomst plaats over het gebruik van WhatsApp om de buurt of wijk veiliger te maken. Iedereen die geïnteresseerd is in het opzetten van een buurtWhatsAppgroep of wil kennismaken met beheerders van een buurtWhatsAppgroep in Katwijk is van harte welkom.

Ook in Katwijk wordt de smartphone steeds vaker ingezet voor het veiliger maken van de wijken in de gemeente Katwijk. Dat gebeurt via WhatsApp. Bewoners zitten bij elkaar in een groep en wisselen informatie uit als er bijvoorbeeld is ingebroken of verdachte personen in de wijk aanwezig zijn. De gemeente Katwijk ondersteunt dit initiatief en plaatst op plekken waar een buurtWhatsApp actief is borden met het opschrift ´Buurtpreventie WhatsApp´. Uit landelijke cijfers van de politie blijkt dat inbrekers minder vaak wijken bezoeken waar bewoners actief zijn hun wijk veiliger te maken met een buurtapp.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt meer verteld over het opzetten van zo’n groep, het belang hiervan en aan welke huisregels deelnemers zich moeten houden. Aanmelden is niet nodig. De avond start om 19.30 uur in het gemeentehuis van Katwijk.

Comments

comments

DELEN