Na een eerste publicatie in de media hebben zich inmiddels al 30 geïnteresseerden aangemeld voor het CPO project in Rijnsoever-Noord. Vanaf 10 oktober is het mogelijk om in te schrijven voor het nieuwbouwproject CPO Rijnsoever. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en betekent samen met je toekomstige buren je eigen huis ontwikkelen en laten bouwen. Woensdagavond 12 en 26 oktober 2016 worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Samen bouwen in Rijnsoever-Noord
In de laatste fase van Rijnsoever-Noord kunnen toekomstige bewoners deelnemer worden van een CPO-project. De gemeente Katwijk biedt de mogelijkheid om hier zelf 10 tot 14 duurzame woningen te ontwikkelen en bouwen via CPO. Bij deze vorm van zelfbouw ontwikkelen particulieren samen hun eigen woningen. Park Rijnsoever is een woonwijk in ontwikkeling met veel groen, water en ruimte om te wonen. Het CPO-project ligt in het westelijk deel van de wijk Rijnsoever-Noord. Het westelijk deel is het ´villa-deel´ met grote kavels en (half) vrijstaande bebouwing.
Adviesbureau Urbannerdam is door de gemeente Katwijk geselecteerd voor de begeleiding van de kopers.

Woensdagavond 12 en 26 oktober 2016 organiseert Urbannerdam samen met de gemeente Katwijk een informatiebijeenkomst in De Burgt in Rijnsburg (adres: Burgemeester Koomansplein 1). De deuren van het gemeenschapshuis gaan om 19:30 uur open. Het programma start om 19:45 uur en duurt tot ongeveer 21:00 uur.

Programma:
· Wethouder Krijn van der Spijk opent de avond
· Urbannerdam ligt toe hoe CPO werkt en welke kosten u kunt verwachten
· De gemeente Katwijk vertelt aan welke randvoorwaarden het ontwerp moet voldoen
· Architectenbureaus GaaGa uit Leiden en Van Manen uit Noordwijk vertellen hun visie en de mogelijkheden op deze locatie
· Urbannerdam sluit de avond met een toelichting op de inschrijfprocedure en hoe je deelnemer wordt van het project.

Wensen mogelijk maken
CPO is heel flexibel. Het type woningen en de afmetingen van de kavels liggen nog niet vast. Net als de breedte en de diepte van de woning, het type gevelbekleding en de positionering en type kozijnen. Als toekomstige bewoner kun je dat grotendeels helemaal zelf bepalen. Door middel van een enquête onderzoeken we de vraag en proberen daar zo veel mogelijk op aan te sluiten. Energiezuinige woningen zijn een belangrijk criterium van de gemeente. Net als de andere woningen in Rijnsoever-Noord moeten de woningen voldoen aan wettelijke bepalingen en de spelregels uit het beeldkwaliteitsplan en het uitwerkingsplan.

Interesse?
Komt u naar een informatiebijeenkomst, of bent u geïnteresseerd en wilt u wat meer weten het project? Stuur dan een e-mail met uw naam, adres en contactgegevens aan Denise Zuidhoek van Urbannerdam via d.zuidhoek@urbannerdam.nl onder vermelding van CPO Katwijk.

U wordt dan op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en bent van harte uitgenodigd voor de informatiebijeenkomsten.

Comments

comments

DELEN