Plastic, Blik en Drankenkartons horen niet meer thuis in het restafval. Hierdoor wordt getracht een reductie van het totale restafval te bereiken van 80% in 2020. Hoewel de scheiding van materialen in Katwijk al heel goed verloopt, is het, zowel voor de Gemeente als de burger, een lucratieve zaak. Immers, door het recyclen van wat eerst afvalstoffen werden genoemd, worden nu inkomsten gegenereerd. Daarnaast zijn de kosten van het verbranden van afval erg hoog.

In een korte informatiefilm legt RTV Katwijk uit hoe de materialen: Plastic, Blik en Drankenkartons, van afval tot hoogwaardige grondstoffen zijn geworden.
Onverwacht mooie producten kunnen worden vervaardigd uit ons verpakkingsmateriaal. Er zijn veel partijen bij betrokken. Er wordt nog steeds gewerkt aan nog betere en schonere methoden, maar de trend is gezet: eigenlijk bestaat restafval bijna niet meer. Het sprookje: “alles komt op een hoop en wordt vervolgens verbrand”, bestaat niet meer…

Vanaf maandag 9 januari is het programma te zien bij RTV Katwijk om 20:30 uur. In de week van 16 januari ’s morgens om 10:00 uur en ’s middags om 16:00 uur.

Comments

comments

DELEN