Ben je leerkracht in het basisonderwijs of ondernemer? Kom dan naar de aftrap van ‘Katwijk bouwt’. Een aantal instanties, waaronder vertegenwoordigers van de bouwbedrijven in de regio en de onderwijsinstellingen voor vmbo en mbo, hebben samen met de gemeente een initiatief uitgewerkt om jongeren vanuit het basisonderwijs te informeren over de kansen en mogelijkheden in de bouw. De aftrap van het project vindt plaats op 28 oktober om 16.00 uur in het Vakcollege Rijnmond.

Onderwijswethouder Gerard Mostert: “De gemeente, Bouwmensen Leiden en Vakcollege Rijnmond bieden bouw- en infrabedrijven de kans zich op de Katwijkse onderwijskaart te zetten. De aftrap wordt gebruikt om initiatieven te bespreken en om te zetten in concrete acties. ‘Katwijk Bouwt’ faciliteert deze aftrap met talloze voorbeelden en vormen van mogelijke samenwerking tussen de initiatiefnemers en basisscholen.

Interessant programma voor leerlingen
Om leerlingen enthousiast te maken voor bouwactiviteiten is een interessant programma gemaakt. Het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven komen naar de basisscholen met praktische voorbeelden en leuke opdrachten. Zo leren leerlingen uit het basisonderwijs dat de bouw een verzamelbegrip is voor een groot aantal werkzaamheden.

Adjunct-directeur Erik Hazenoot van het Vakcollege Rijnmond en mede trekker van dit initiatief: “Wat we doen is leerlingen uit het basisonderwijs op een praktische en uitdagende manier in contact brengen met werkzaamheden uit de bouw. We laten zien dat het veelal om creatief werk gaat en een combinatie van ontwerp en uitvoering inhoudt. Het leuke daarbij is dat de leerkrachten vanuit het basisonderwijs in kunnen tekenen op specifieke projecten, die we bij hen in de klas gaan uitvoeren.”

Ook meedoen?
Bent u ondernemer in de bouwsector? Sluit dan aan bij het initiatief en kom ook op 28 oktober naar deze bijeenkomst. Wij werken graag gezamenlijk aan het enthousiasmeren van jongeren uit onze regio voor de bouw in de toekomst. Als gemeente stimuleren we het dat onderwijs, overheid en ondernemers elkaar ontmoeten en met elkaar een stempel zetten op deze leuke en bijzondere onderwijs-bouwprojecten.”

‘Katwijk bouwt’
‘Katwijk bouwt’ is een initiatief in de regio waar Bouwmensen Leiden, de gemeente Katwijk, het Vakcollege Rijnmond en vertegenwoordigers van diverse bouwbedrijven, ondersteund door hun kennispartner SBRCUR-net, in samenwerken. Gewerkt wordt onder meer aan het enthousiasmeren van leerlingen uit het basisonderwijs om uiteindelijk te kiezen voor een opleiding, die leidt tot een beroepskwalificatie voor in de bouwsector.

Comments

comments

DELEN