Op donderdag 24 september is vanaf 19.30 tot ca. 21.00 uur in de Raadzaal van het gemeentehuis een informatieve sessie over ‘Schuldhulpverlening’.

Het college informeert de raad over schuldhulpverlening in Katwijk; Sociaal.nl werkt namens het Budget Informatiepunt in opdracht van de gemeente, het algemeen maatschappelijk werk wordt uitgevoerd door Kwadraad en biedt onder andere via Broodnodig begeleiding, en de vrijwilligers van Grip op de Knip bieden een waardevolle aanvulling op de dienstverlening door professionals. Door de diverse betrokken partijen wordt onder andere met behulp van presentaties ingegaan op het brede pakket van ondersteuning bij het voorkomen en oplossen van problemen op het gebied van de financiële huishouding. De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over schuldhulpverlening en nodigt daarom inwoners uit om hierover mee te praten.

Om een beeld te krijgen hoe de Katwijkse samenleving denkt over schuldhulpverlening raagt de raad de inwoners hun kennis, ervaringen en opvattingen te delen in een informatieve sessie. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Wethouder Mostert is als portefeuillehouder namens het college aanwezig om toelichting aan de raad te geven. De sessie biedt geen gelegenheid voor een discussie van insprekers met collegeleden, maar biedt de mogelijkheid om met de raad in gesprek te gaan.

Aanmelden om mee te praten is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de sessie. Vooraf aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-406 53 02. Belangstellenden zijn ook welkom om te komen luisteren; daarvoor is aanmelding niet nodig.