KATWIJK – In de gemeente Katwijk lopen heel veel mantelzorgers rond. En die kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning organiseert op dinsdag 14 maart in de hal van gemeenschapshuis De Burgt in Rijnsburg een inloopochtend voor mantelzorgers.

Mantelzorgers kunnen zich registreren en krijgen uitleg over wat Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning voor hen kan betekenen. Ook mensen die al langer mantelzorgtaken uitvoeren en vragen hebben, zijn van harte welkom.

Overbelast
Zorgt u veel voor een chronisch ziek, gehandicapte of hulpbehoevend familielid, vriend, kennis of buur? Dan bent u mantelzorger. Sommige mantelzorgers ervaren het niet als zodanig, maar wanneer u acht uur per week zorgt voor een ander, bent u toch echt een mantelzorger. Welzijnskwartier wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden.

We Helpen
Op deze ochtend wordt ook informatie gegeven over de online burenhulpbank We Helpen. Wilt u iemand in Katwijk hulp bieden of heeft u zelf een hulpvraag? Via de website www.wehelpen.nl kunt u aangeven dat u best een keer iemand een handje wilt helpen. Of aangeven waar u hulp bij kunt gebruiken. Een medewerker van We Helpen is op 14 maart aanwezig om geïnteresseerden wegwijs te maken in de mogelijkheden van deze online hulpbank.

Meer informatie
Voor meer informatie bel 071-4033323 of raadpleeg de website www.mantelzorgsteunpunt.nl. De bijeenkomst op 14 maart vindt plaats in de zogenaamde Nationale week van zorg en welzijn waarin zorg- en welzijnsorganisaties zoals Welzijnskwartier activiteiten aanbieden om vrijblijvend kennis mee te maken.

VIAPixabay