Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor Haringrock 2016. De organisatie heeft de inschrijvingen gestopt omdat er zich op dit moment maar liefst 41 bands hebben opgegeven.

Een record wat nog niet eerder zo hoog is geweest. Niet alleen bands uit onze gemeente, maar ook veel bands uit het land hebben zich gemeld. Echter is de organisatie voor aankomende editie specifiek opzoek geweest naar bands en muzikanten uit de begin tijd van Haringpop en Haringrock. En dit is aardig gelukt. Medio januari word het programma dan ook bekend gemaakt.

Het nieuwe evenementenplein heeft afgelopen Juni haar vuurdoop gehad en heeft deze met glans doorstaan. Het Haringrockfestival was het eerste evenement dat op de nieuwe locatie nabij het Katwijkse strand werd georganiseerd. Spannend. Maar organisatie, gemeente en toezichthoudende instanties kunnen allemaal niet anders concluderen dat alles volgens het boekje is verlopen en zijn dik tevreden.

Het resultaat van een prima stuk samenwerking wat natuurlijk veel vertrouwen geeft voor de toekomst.

Organisator Ton Frissen is tevreden. “Wil je een evenement als Haringrock van deze omvang organiseren dan volsta je niet met alleen het programmeren van een aantal bands. Er komt steeds meer bij kijken. Je moet niet alleen de pet van de organisator op hebben maar ook die van de gemeente en ook denken vanuit toezichthoudende instanties.”

Het muziekspektakel bracht tijdens die twee dagen veel mensen op de been die genoten van muziek en een hapje en een drankje op een sfeervolle locatie op strand bij het onder gaan van de zon.

Een evenement als Haringrock organiseren kost veel geld. “Als organisator ben ik daarom heel blij met het feit dat we Haringrock afgelopen juni nog steeds gratis konden houden voor het publiek. Dankzij een grote groep loyale sponsors, de gemeente subsidie en de verrassende gift van de Wijkraad Katwijk zee. We hopen aankomend jaar dat dit weer lukt. Maar dat is niet eenvoudig”, merkt Frissen op. “Het kost veel tijd en inspanning om het programma financieel rond te krijgen. Daarom hebben we ook besloten om Boetzolderpop, wat door ons altijd in december georganiseerd wordt, voor dit jaar even op een zijspoor te zetten en ons volledig te focussen op Haringrock 2016”.

Ook zijn we weer druk bezig om ons in te zetten voor het goede doel. Aankomend jaar zal “Dorcas regio West” het goede doel van Haringrock zijn. Wij roepen graag andere ondernemers, organisaties en verenigingen op die met ons leuke acties willen bedenken. Hiermee hopen we met elkaar een mooi bedrag op te kunnen halen. Voor meer info www.dorcasregiowest.nl

Comments

comments

DELEN