De inschrijving voor het buitenschoolse culturele workshopprogramma van de Schoolkunstcommissie is weer gestart. Alle basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 in de gemeente Katwijk hebben het programmaboekje voor de kerstvakantie meegekregen en de eerste inschrijvingen zijn al binnen.

In de periode van eind januari t/m mei 2017 worden er verschillende kortlopende cursussen in de culturele sfeer georganiseerd gegeven door het lokale onderwijs en verenigingen.

Striptekenen, hip-hop en instrumentenworkshops
De eerste ronde gaat eind januari van start met workshops als Striptekenen en Craftboek maken in de Bibliotheek, Schilderen met Pictura, Jazzdance, Hip-Hop of Algemene dansvorming. Bij de muzikale workshops kunnen leerlingen kennismaken met de muziekverenigingen UNI, Jong Flora of bij jeugdkoor Ruach en zijn er diverse instrumentworkshops bij de Muziekschool. Inschrijven voor de eerste ronde kan tot en met dinsdag 24 januari.

Inschrijven
Bovenstaande is slechts een kleine greep uit het programma. Het volledige programma, inclusief data, tijden, locaties, kosten en leeftijdsgroepen is te vinden op www.welzijnskwartier.nl. Inschrijven voor de workshops kan uitsluitend via het online inschrijfformulier op de website www.welzijnskwartier.nl. Inschrijving geschiedt volgens het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wees er dus snel bij, want de workshops zitten snel vol.

Schoolkunstcommissie Katwijk
De Schoolkunstcommissie Katwijk is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Katwijk, Welzijnskwartier, het lokale onderwijs en de lokale verenigingen. Door deze samenwerking is het mogelijk om een programma van kunst- en cultuuractiviteiten aan basisschoolleerlingen aan te bieden. Alle activiteiten zijn bedoeld om de schoolgaande jeugd kennis te laten maken met de diverse vormen van kunst en cultuur. De schoolkunstcommissie hoopt door deze kennismakingsactiviteiten kunst- en cultuuruitingen onder de jeugd te stimuleren en bij te dragen aan zinvolle vrijetijdsbesteding.

Foto: PR

Comments

comments

DELEN