In het gebouw van de vroegere Prins Mauritsschool wordt weer lesgegeven. Vanaf medio mei dit jaar volgen leerlingen van de Internationale Schakelklas (ISK) Duin- en Bollenstreek hier onderwijs. De school is onlangs officieel geopend door de wethouders Onderwijs uit de Duin- en Bollenstreek. Zij lieten ieder samen met een leerling een ballon op. Wethouder Gerard Mostert deed dit namens de gemeente Katwijk samen met Hussin.

Na de opening heeft de Internationale Schakelklas haar deuren open gezet voor ouders en omwonenden. Naast diverse activiteiten, zoals een cellovoorstelling, was er te zien hoe er op dit moment les wordt gegeven in de school.

Een Internationale Schakelklas (ISK) biedt onderwijs aan leerlingen van 12 tot 18 jaar die nog maar kort in Nederland wonen en die het Nederlands nog niet genoeg beheersen om de lessen in het (regulier) voortgezet onderwijs te volgen. Het programma van de ISK is er op gericht elke leerling zo snel mogelijk te laten doorstromen in het Nederlandse voortgezet onderwijs. Inmiddels biedt de school onderwijs aan 87 kinderen uit ongeveer 17 verschillende landen.

Comments

comments

DELEN