Op 8 maart wordt weer overal ter wereld de Internationale Vrouwendag gevierd en natuurlijk kan Katwijk niet achterblijven. De bedoeling van de Internationale Vrouwendag is de aandacht vestigen op de positie van de vrouw overal ter wereld om zodoende de rechten van de vrouwen te verbeteren. Dit jaar wordt Vrouwendag in gevierd met een leuk en gevarieerd programma op donderdag 8 maart van 18.00 uur tot ongeveer 22.00 uur in het gebouw van de Rabobank aan de Rogstraat.

Waren we in 2017 nog te gast op het gemeentehuis, dit jaar heeft de Rabobank haar hele bovenverdieping ter beschikking gesteld voor de Internationale Vrouwendag. Het wordt dus een viering met een prachtig uitzicht over Katwijk. Naast het gratis ter beschikking stellen van de ruimte, hebben een aantal medewerksters van de bank aangegeven mee te willen werken met de uitvoering. Als werkgroep zijn wij hier natuurlijk heel blij mee!

De werkgroep bestaat uit een aantal enthousiaste vrouwen die al 13 jaar de Internationale Vrouwendag in Katwijk organiseert, de groep verandert regelmatig van samenstelling, maar het doel blijft hetzelfde: De contacten tussen de verschillende groepen vrouwen in Katwijk bevorderen, hun positie versterken en kennismaken met de verschillende culturen die de Katwijkse samenleving rijk is. Ieder jaar wordt er een thema gekozen. Het thema dit jaar is: “Wat beweegt je“.  Een thema dat aansluit bij Wijk in Beweging!, een samenwerkingsproject tussen Welzijnskwartier en het LUMC.  Wijk in Beweging! wil zoveel mogelijk bewoners, families bewust maken van een gezonde leefstijl; dit gebeurt door middel van verschillende activiteiten in samenwerking met gezinnen en netwerkpartners.

Van 18.00 tot 19.00 uur is er de mogelijkheid om mee te doen aan een buffet, dat  wordt verzorgd door de vrouwen uit verschillende culturen en zal een nationaal en internationaal karakter hebben. Kaarten hiervoor zijn alleen te koop in de voorverkoop voor € 7,50 bij Welzijnskwartier (Huize Callao) Callaoweg 1, De Voorhof, Vliet NZ 36 in Rijnsburg en Buurtcentrum de Schelp, Suurmondstraat 1 tot vrijdag 4 maart.

Moeders, grootmoeders, dochters, vriendinnen en zussen, graag nodigen wij jullie uit om samen met ons de Internationale Vrouwendag te vieren op donderdag 8 maart van 18.00 uur tot ongeveer 22.00 uur in de Rabobank, Rogstraat 2 in Katwijk.

De vrouwendag wordt georganiseerd door een aantal enthousiaste vrouwen met ondersteuning van Welzijnskwartier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margriet Rous, telefoon: 0718894461 of email: margrietrous@welzijnskwartier.nl

 

Comments

comments

DELEN