Ruim drie jaar schreef Robert Haasnoot aan zijn nieuwe boek: Het laatste vaarwel. In alle chaos en verwarring na de Duitse inval op het Vliegkamp Valkenburg, zaaien Nederlandse soldaten dagenlang dood en verderf in het Zuid-Hollandse Valkenburg. Kan liefde standhouden in zulke tijden?

In RTVmagazine spraken we met de schrijver over de totstandkoming van zijn laatste boek. Hij was al bijna klaar met het verhaal toen hij erachter kwam dat het verhaal hem niet voldoende greep. Hij nam een rigoureus besluit. Hij begon opnieuw met als resultaat een evenwichtig en goed boek.

Robert Haasnoot werd in 1961 geboren in het Amerikaanse Paterson maar groeide op in Katwijk. Zijn vader was een Katwijker van de grote vaart, zijn moeder een Amerikaanse. Op zijn zeventiende vertrok hij zelf naar Amerika om er vervolgens vier jaar te wonen. Hij kwam terug en in 1997 debuteerde hij met De kracht van het woud.

In de afgelopen twintig jaar schreef Haasnoot zeven boeken. Vertalingen zijn er in het Spaans en Duits, er zijn toneeluitvoeringen en de filmrechten van Waanzee zijn recentelijk verkocht. Afgelopen week werd Het laatste vaarwel gepresenteerd en ligt nu in alle boekhandels.