Jarig Rijnstreekkoor zingt op 15 april jubileumconcert

Het was in 1976 dat een aantal koorliefhebbers de koppen bij elkaar stak. In het, best volle, landschap van koren binnen de gemeente Katwijk, kon er best nog een koor bij. Het Rijnstreekkoor werd opgericht en heeft zich tot de dag van vandaag bewezen. Het koor komt steeds met gedurfde projecten en werkt altijd samen met de beste musici. Dit heeft in de afgelopen jaren vele melen tot volle kerken en concertzalen geleid. Het concert i.v.m. het 40-jarig bestaan is de afgelopen periode met veel enthousiasme voorbereid en zal op 15 april a.s. ongetwijfeld voor een volle Immanuelkerk zorgen.

Deze kerk is eigenlijk de thuisbasis voor het koor. Er zijn in deze kerk niet alleen talloze concerten gehouden, het koor repeteert er ook elke maandag avond o.l.v. dirigent Jan Verhoef. Hij is niet meer weg te denken voor het koor en had veel succes met o.a. uitvoeringen van o.a. ´Jerusalem Passion´,  ´Door het Duister naar het Licht´ en ´Het Nieuw Jerusalem´. Ook maakte het koor concertreizen naar o.a. Praag en Wenen.

Het koor heeft een gerenommeerd aantal musici dat het koor vaker begeleidden. De meest op vallende lijkt  hierbij Jan Lenselink die de vleugel zal bespelen. Verder André van Vliet op het orgel, Jolanda den Houter (hobo), Elsemarieke den Hartog (fluit), Mark Wester (slagwerk), Arjen en Edith Post (trompet), Joeri de Vente (hoorn), Jan Willem van der Ham (fagot) en de strijkers komen van L´Orcheste Particulare. Een bijzonder rol zal zijn weggelegd voor sopraan Sabine Kirsten.

Tel daarbij op het 100 koppig Rijnstreekkoor en het publiek staat vast een zeker iets moois te verwachten. Voor het repertoire zal het koor soms teruggrijpen op een enkel stuk uit het verleden, het programma telt voornamelijk nieuw repertoire. Sabine Kirsten zal een twee tweetal solostukken ten gehore brengen. Dit geld ook voor de musici. Het volledige programma is terug te vinden op www.rijnstreekkoor.nl

Koor en musici willen u graag ontmoeten op vrijdagavond 15 april a.s. Het concert begint om 20.15 uur. De kerk is vanaf 19.30 geopend voor een heerlijk kopje koffie. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden en in de hal van het Immanuelkerk.

 

Foto:  PR Rijnstreekkoor