Dit jaar viert de V.V.N. afd. Katwijk haar 65-jarige bestaan. U wordt uitgenodigd bij één van haar verjaardagsfeestjes en wel bij S.A.R. Katwijk zaterdag 9 juli van 10.00 – 16.00 uur. In de zeer herkenbare kraam, met een echte rijsimulator, ontvangen vrijwilligers in de herkenbare blauwwit gehulde jassen alle belangstellenden. Hannie Mulder, voorzitster van de afd. Katwijk: ,,Naast dit campagneteam kunnen wij u ook meer vertellen over de ‘Broem opfriscursus’ van 13 oktober en over wat we allemaal doen. Want dat is best veel!”

De V.V.N. afd. Katwijk is één van de organisaties die op de door de Katwijkse Reddingsbrigade georganiseerde S.A.R.K. op en om de Boulevard graag laat zien wat ze allemaal doet. Er zijn leuke dingen te beleven met zeker ook een aardigheidje voor de jongere bezoekertjes. ,,En natuurlijk is het gaaf dat de landelijke organisatie van V.V.N. vanwege ons jubileum deze rijsimulator met haar campagneteam beschikbaar heeft gesteld. Elk uur zijn er ook medewerkers van onze lokale afdeling aanwezig om met belangstellenden in gesprek te gaan”, aldus de trotse voorzitter.

‘Niet alleen de verkeersproef?’
Deze vraag krijgen medewerkers van de lokale afdeling bijna altijd als ze uitleg geven over waar ze zoal bij betrokken zijn, en met hen vele vrijwilligers die zich inzetten voor de verkeersveiligheid in heel Katwijk. Mulder: ,,Natuurlijk ondersteunen we al tientallen jaren de theoretische en praktische verkeersproef waar ouderhulp en de inzet van basisscholen, de politie en gemeente onmisbaar is. Maar we hebben ook een fietsverlichtingsactie, maken deel uit van een verkeersproject bij Visser ’t Hooft in Rijnsburg, nemen deel aan de thematafel ‘Verkeer Katwijk aan den Rijn’, zijn aanwezig bij bijeenkomsten van basisscholen over de verkeerssituatie in hun omgeving, organiseren de ‘Broem opfriscursus’, hebben als onderdeel van de gemeentelijke verkeersactie in de Brouwerstraat vier fietsacties georganiseerd, ondersteunen de ouderkamer van O.B.S. De Krulder met praktische fietslessen, we adviseren de gemeente Katwijk bij de meest uiteenlopende verkeerskwesties zoals de inpassingsmaatregelen HOV, de instructie dode hoek bij vrachtwagens doen we en we zijn ook elk jaar met een kraam bij S.A.R.K. aanwezig.”
De V.V.N. afd. Katwijk, 65 jaar jong met een kleurrijke en zeer informatieve website www.katwijk.vvn.nl is niet meer weg te denken uit de Katwijkse samenleving. ,,We zien elkaar dus vast en zeker op 9 juli bij S.A.R.K. bij onze kraam op de Boulevard?”, aldus de energieke Mulder.

Comments

comments

DELEN