Rijnsburger Jeroen Ravensbergen wordt donderdagavond geïnstalleerd als volksvertegenwoordiger voor het CDA in de gemeenteraad van Katwijk. Ravensbergen vult daarmee de vacature in die ontstaan is na het terugtreden van Fedde Jonkman uit de gemeenteraad. Met de installatie van Ravensbergen is de CDA-vertegenwoordiging van de Rijnsburgse achterban in de Katwijkse politiek weer op sterkte.

Jeroen Ravensbergen brengt een ruime ervaring mee naar de raadszaal. Eerder was hij vier jaar raadslid in Rijnsburg en, na de fusie met Katwijk en Valkenburg, acht jaar in de fusiegemeente. In 2014 miste hij net de boot, toen het CDA één raadszetel te kort kwam. De pauze van twee jaar Katwijkse politiek heeft Ravensbergen gebruikt om zich op nieuwe zaken te richten. Zo was hij kandidaat voor het CDA bij de provinciale verkiezingen van 2015 en wisselde hij van baan. ‘Ik merk dat die periode me geholpen heeft om met meer afstand naar de Katwijkse samenleving te kijken. Meer vanuit de focus ‘Wat is goed voor ons dorp?’, in plaats van vanuit de hectiek van de dagelijkse politiek. Dat maakt dat ik weer met een frisse blik naar zaken kan kijken. Ik heb er weer zin in!’

Jeroen Ravensbergen heeft ruime ervaring in de sierteeltsector. Lang was hij als product- en marketingmanager verbonden aan een zaadproducent. In 2014 stapte hij over naar de functie van commercieel eindverantwoordelijke in een productiebedrijf van verpakkingen en kweeksystemen voor de tuinbouw. Zijn werk en zijn Rijnsburgse achtergrond maken samen dat de sierteeltsector, een belangrijke poot in de Katwijkse economie, de bijzondere aandacht van Ravensbergen heeft. Ook het thema duurzaamheid heeft steeds zijn belangstelling, ook in zijn werk. ‘Of ik mij in de raad zal gaan bezighouden met deze onderwerpen, dat gaan we onderling nog bespreken. In de komende tijd ga ik in ieder geval aan de slag met de plannen voor Rijnsburg’, aldus Ravensbergen.

Comments

comments

DELEN