Jeugd- en Kickboksgala in Dorpshuis Valkenburg

Zaterdag 12 maart is het weer tijd voor het Kamakura Jeugd- en Kickboksgala. Dit keer in het Dorpshuis in Valkenburg, voorheen De Terp.
Voor het jeugdgala gaat de zaal open om 13:00 uur en beginnen de wedstrijden om 14:00 en voor het seniorengala gaat de deur open om 18:00 uur en begint het gala om 19:00 uur. De entree voor het jeugdgala bedraagt 15 euro en voor het kickboksgala 20 euro. Een combiticket kost 20 euro. Het jeugd- en kickboksgala wordt georganiseerd door de vrijwilligers van Kickboksvereniging Kamakura Katwijk.

Het Kamakura Kickboksgala behoort al sinds de jaren ‘90 tot een van de leukste amateurgala’s in Nederland waar sportiviteit en een goede sfeer de bovenhand voeren. Gerenommeerde sportscholen uit heel Nederland komen graag naar het evenement waar zij hun beste sporters willen laten strijden. Sportscholen en bonden complimenteren de sfeer en organisatie en benadrukken de voorbeeldfunctie die dit Katwijkse gala in Nederland geniet. Nieuw dit keer is de locatie, namelijk het Dorpshuis (voorheen De Terp) in Valkenburg.

Het Kamakura Jeugdgala wordt georganiseerd voor kickboksers tussen de 12 en 15 jaar. Het jeugd kickboksen is gebonden aan strengere regels. Zo wordt er gevochten met hoofd- en beenbeschermers en mag er niet naar het hoofd getrapt worden. De partijen duren drie rondes van 1 minuut. Op het programma staan 25 partijen. Voor het avondgala zullen circa 20 wedstrijden worden gehouden in de nieuwelingen- en C-klasse.
Zoals gezegd kunt u zaterdag 12 maart weer genieten van een sportief avondje of middagje uit wanneer u langskomt in het Dorpshuis in Valkenburg. De vrijwilligers van Kamakura Katwijk zijn al druk in de weer om er een mooi spektakel van te maken. Dus kom zaterdag gerust een keer langs op het Kamakura Kickboksgala.

Voor meer informatie over het gala of de trainingen kunt u kijken op www.kamakurakatwijk.nl.