Vorig seizoen is gestart met het jeugddiaconaat. Hierbij was het de bedoeling dat ze de diverse jeugdgeledingen uit onze gemeente zouden laten zien dat niet alles vanzelfsprekend is voor iedereen. Ze hebben ons ook ten doel gesteld om gezamenlijk geld te gaan inzamelen voor een bijzonder doel. Dit is door de diverse groepen op hun eigen wijze gedaan en voorbereid. Het doel van dit seizoen was de stichting vrienden van der Natstraat. Deze stichting heeft zich tot doel gesteld een bus te realiseren voor een instelling van ’s heerenloo aan de van der Natstraat in Rijnsburg.

Het geld wordt maandelijks opgehaald, door te collecteren, tijdens de diensten van de kinderkerk en tienerkerk binnen de open hof kerk. Om het bedrag een flinke zet te geven hebben de jongeren ook speciale acties op touw gezet. Zondag 28 februari hebben de bezoekers van de kinderkerk hun actie gehouden. Zij hebben thuis allemaal lekkers gebakken vruchten taart, boterkoek, cake etcetera. Na de kerkdienst werd er zoals gewoonlijk door de gemeente koffie gedronken in de Boemerang met als grote verschil dat zij uiteraard tegen een vergoeding wat lekkers “moesten” kopen. Wat uiteraard die ochtend de gezelligheid alleen maar ten goede kwam. Op een mooie zaterdag in maart hebben de jongens en meiden van de tienerkerk een pop-up pannenkoekenrestaurant gebouwd. Voor een klein bedrag kon je je inschrijven en onbeperkt pannenkoeken komen eten. Dit werd in de gemeente heel goed ontvangen en de pannenkoeken waren niet aan te slepen.

Eind juni was daar de grote uitreiking van de cheque. Tijdens de dienst van de jongeren kwam de rolstoelbus van de stichting vrienden van de Natstraat voorrijden. De bus was geheel gevuld met trotse bewoners. De voorzitter van de stichting kreeg uit handen van de jongeren een cheque overhandigd met maar liefst €1500,- Dit geld is gebruikt voor de aanschaf van de rolstoelbus. Dit alles onder toezicht van de trotse kinderen en leiding.