Zaterdag 7 januari werd in De Katwijkse Dartvereniging voor de tweede keer een dartranking gehouden voor de jeugd. Negentien kinderen uit de regio kwamen bijeen om te strijden voor de eerste plaats.

In de grote finale won Lars Plaisier (Noorden) de finale met 5-2 van zijn broer Brent Plaisier (Noorden). Tijdens de vorige editie in september was het ook Lars die met de eerste prijs aan de haal ging.

Finale verliezersronde
In de finale van de verliezersronde ging de strijd tussen Dinand Hoek (Warmond) en Lola Haddeman (Katwijk). Dinand ging er uiteindelijk met de winst vandoor; hij versloeg Lola met 4-0.

Katwijkers
Lola Haddeman en Frank van Beelen vertegenwoordigde Katwijk op de jeugdranking. Beide wisten de poulefase niet te overleven en kwamen beide terecht in de verliezersronde. In de verliezersronde wisten ze beide hun eerste wedstrijd te winnen. Vervolgens kwamen Lola en Frank elkaar tegen in de halve finale, Lola trok daarbij aan het langste eind en wist de finale te halen. Helaas voor Lola kon ze de finale niet winnen van Dinand Hoek.

De organisatie was in handen van de regionale dartbond de DBBR, die overigens het gehele seizoen tien jeugdrankings organiseert.

Voor meer dartinformatie, kijk op www.dekatwijksedartvereniging.nl.

Foto: Katwijkse Dartvereniging