Het afgelopen seizoen deden 2 jeugdteams van de Katwijkse Badminton Club mee in de districtscompetitie Zuid-West van Badminton Nederland. Team 1 acteerde dit jaar in de klasse onder 15 jaar en speelde met 3 heren en 3 dames voor het 3e seizoen in de bondscompetitie; dit bleef niet zonder succes.

Vol overtuiging won team 1 de eerste wedstrijd tegen Orbiton uit Leidschendam met 8-0 gewonnen. In de tweede wedstrijd werd duidelijk dat de tegenstander, Van Zundert VELO uit Wateringen, zeker niet onder deed aan de Katwijkse jeugd. Na een spannende wedstrijd werd in Wateringen een 5-3 overwinning uit het vuur gesleept. Hiermee was het voor de dames en heren duidelijk dat niet alle wedstrijden een “makkie” zouden worden. Met deze gedachte, maar ook vol winnaarsmentaliteit, werden de overige wedstrijden gespeeld, waarin 3 keer met 8-0, 2 keer met 7-1 werd gewonnen. Alleen VELO kon nog 2 puntjes wegsnoepen in Katwijk, maar KBC J1 bleef fier overeind met een 6-2 winst. Zo heeft team 1 met overmacht het kampioenschap in de klasse onder 15 binnen gehaald, waarna als kampioen deelgenomen mocht worden aan de Regiokampioenschappen Regio Zuid-West.

Zaterdag 11 juni reisde het team af naar Capelle aan den IJssel en werd er tegen andere kampioenteams uit dezelfde klasse gespeeld. Het team werd ingedeeld in een poule met Orbiton, Nieuwkoop BC en Unicum en per poulewedstrijd werden er 5 onderdelen gespeeld, te weten, herendubbel, damesdubbel, herensingle, damessingle en gemengd dubbel. In de eerste wedstrijd tegen Nieuwkoop werd duidelijk dat de tegenstand groter was dan in de oorspronkelijke competitie. De 5 wedstrijden waren spannend en gingen gelijk op. Helaas moest KBC J1 hun meerdere erkennen en stapten zij met 2-3 verlies van de baan af. De wedstrijden tegen Orbiton en Unicum werden met 5-0 gewonnen, waardoor de halve finale in zicht kwam. KBC J1 bleek als beste nummer 2 van de poules uit de bus te komen waardoor het onverwacht deelnam aan de halve finales. In deze halve finale tegen Asterix J2 sloeg de vermoeidheid helaas toe en werd met 4-1 verloren, maar de jeugdleden konden de baan met opgeheven hoofd verlaten!

In het seizoen 2016/2017 zal dit team doorgaan in de districtscompetitie onder 17 en in de tot die trainen Niels, Naomi, Marc, Lisanne, Evert en Marit op zaterdagochtend en spelen zij op maandagavond mee met de senioren om wedstrijdervaring op te doen en hun spel te verbeteren.

Voor jeugdteam 2 van KBC was dit het eerste jaar in de competitie in de klasse onder 13. Deze 4 dames en 3 heren hebben zich kranig geweerd tegen het sportieve geweld op de baan van de meer ervaren tegenstanders. Team 2 heeft 3x gewonnen en 5x verloren, waardoor een 4e plaats behaald werd. Voor het beginnende team is dit een prima prestatie! Komend seizoen zullen Arie, Emma, Jelmer, Julia, Timon, Kim en Sabine in de klasse onder 15 weer deelnemen aan de bondscompetitie.

Het seizoen is afgelopen zaterdag afgesloten met een speurtocht en na afloop zijn de prijzen uitgereikt aan het kampioensteam. Na afloop hebben de jeugdleden genoten van een door W. Heemskerk Timmerwerken gesponsorde barbecue. De leden van KBC genieten nu van hun welverdiende vakantie en zijn maandag 22 en zaterdag 27 augustus weer te vinden in Sporthal Rijnsoever. Kijk op www.kbckatwijk.nl voor de speeltijden en meer informatie en kom gerust langs om een keer proef te spelen!

Comments

comments

DELEN