De Katwijkse zanger John Vooijs is weer een stap verder gekomen in zijn The Voice Of Holland-avontuur. In de ‘battles’ van afgelopen vrijdag versloeg hij mede-teamlid Niels Krake.

In de battles strijden leden van hetzelfde team, in dit geval Team Guus, in een boksring tegen elkaar. Ze zingen samen een nummer, begeleid door de TVOH-live band. Aan het teamhoofd de lastige keus wie er door mag.

Lekker feessie bouwen
Nils en John zongen samen het nummer ‘Shut up and dance’ van Walk The Moon, wat hen beiden lekker lag. Met veel energie en mooie meerstemmigheid en vooral veel plezier bouwden ze er een feestje van voor de jury. Zangeres Sanne Hans, ook wel bekend als Miss Montreal, ging er zelfs bij staan om lekker mee te springen. Guus Meeuwis koos uiteindelijk voor John en moest Nils met pijn in zijn hart laten gaan. “Nils is inmiddels een vriendje van me geworden dus ik vond het wel erg dat ik tegen hem moest battlen”, vertelt John. “We hebben er maar een lekker feessie van gebouwd, we hebben het echt sámen gezongen. Dat hoorden we ook terug in het jurycommentaar, dus mooi dat dat overgekomen is.”

‘Te gek om met Guus samen te werken’
De battles van vrijdagavond zal Team Guus overigens niet gezamenlijk hebben gekeken. Ze waren wel bij elkaar, maar even met iets anders bezig: ze stonden in het voorprogramma van de ‘Groots met een Zachte G’-concerten van Guus Meeuwis, dit weekend in Ziggo Dome. “Het is echt te gek om met Guus en zijn band samen te werken!”, roept John enthousiast door de telefoon. “En met Team Guus. Weet je, ik hóu echt van die mensen. Er is is een grote diversiteit onder de teamleden, en de manier waarop we met elkaar omgaan is te gek. Ik weet natuurlijk niet hoe het bij de andere teams eraan toegaat, maar dit vind ik wel heel bijzonder.”

Foto: The Voice of Holland