De CDA-fractie heeft Jonathan Weegink gekozen als haar fractievoorzitter. Weegink volgt daarmee Krijn van der Spijk op, die door het CDA is voorgedragen als wethouder, in de plaats van Willem van Duijn.

Jonathan Weegink is sinds 2006 raadslid. Na de verkiezingen van maart 2014 werd hij benoemd tot vicefractievoorzitter. Als raadslid houdt Weegink zich bezig met de portefeuilles Welzijn, Jeugd en Zorg.

Jonathan Weegink is als lobbyist werkzaam bij de ANWB. In die hoedanigheid behartigt hij de belangen van de ruim 4 miljoen ANWB-leden op het gebied van mobiliteit en vrije tijd.

Weegink is blij met zijn benoeming tot fractievoorzitter: ‘Het CDA is een partij die midden in de samenleving staat. De partij heeft een rijk gedachtegoed. Ik zie het als een uitdaging om daar samen met mijn fractiegenoten handen en voeten aan te geven, ten behoeve van de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. De CDA-fractie is een hecht team, dat goed samenwerkt en ook persoonlijk betrokken is bij elkaar. Ik zie het als mijn belangrijkste taak om de teamspirit te behouden en er aan bij te dragen dat de fractie zich in de gemeenteraad blijft onderscheiden met een helder en herkenbaar christen-democratisch geluid.’

Vorig artikelAlle kennis over sport en bewegen op één plek
Volgend artikelVerdachte hockeytrainer werkte ook bij HC Catwyck