Op zaterdag 6 augustus zullen twee orgeltalenten van het Rotterdams Conservatorium aantreden om hun talent te demonstreren in de Katwijkse Nieuwe Kerk.

Van het Rotterdams conservatorium zullen Leendert Verduijn en Matthijs Breukhoven aantreden. Twee veelbelovende studenten van de wereldwijde bekende organist Ben van Oosten. Het programma bevat grote namen als Guilmant, Franck, Widor en Reger. Geopend wordt met de variatiereeks over een thema uit de Vijfde Symfonie van Widor. Vervolgens vormen de andere werken tezamen een vijfdelige gelegenheidssymfonie. De rustige delen, Melodia en Benedictus, zijn voor Max Reger, die tevens recht doen aan zijn 100ste sterfjaar (1916). Het scherzo is aan het Pièce Héroïque van César Franck. De Finale is aan Guilmant met het gelijknamige slotdeel uit zijn eerste Sonate.

Mondiaal gewaardeerd instrument

Studeren, studeren en nog eens studeren. Een beproefd recept om je ooit met de top van de Hollandse orgelwereld te kunnen meten. Je aangeboren talent laten kennen door vooraanstaande namen aan één der conservatoria. En dan zoeken naar plekken waar je naam en kunnen gehoord mag worden. Katwijk wil de orgelcultuur voor de toekomst stimuleren door een podium te bieden aan talenten die hun ster graag zien rijzen. Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee biedt met haar mondiaal gewaardeerde instrument zo’n podium.

De kerkdeuren zijn vanaf 12.00 uur geopend, het concert begint om 12.30 uur. De toegang is gratis, alsmede het parkeren op het kerkplein, maar er wordt wel een collecte voor de bestrijding van de onkosten gehouden na afloop van het concert.

Op de foto: Leendert Verduijn

Comments

comments

DELEN