Marike Bol is de trotse eigenaar van een glutenintolerantie die haar leven wat voeding betreft helemaal op haar kop heeft gezet. Ze heeft dit feit positief omgezet in een glutenvrij bak- en verhalenboek: ‘Oh My Pie! Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje!’

Door haar positieve levenshouding is ze wat het eten betreft niet bij de pakken gaan neerzitten. Ze is gaan bakken zonder buikpijn. De studie orthomoleculaire voeding en veel informatie opslurpen waren haar bouwstenen om strijdvaardig te zoeken naar voedingskansen. Met het bakken van taarten, louter op basis van natuurproducten als dagelijkse voeding, kwamen de glimlachmomentjes bij het eten terug in haar leven. ‘Oh My Pie! Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje!’ is de titel van haar eerste boek waarin ze alles heeft vastgelegd.

Gezonde voeding
Marike Bol: “Het is geen gewoon boek met recepten om in je keuken uit te proberen. Het is een autobiografisch boek geworden ook met pakkende verhalen, vele recepten en kleurrijke foto’s die smaakvol het natuurlijk bakresultaat in beeld brengen. Een boek bruisend van gluten- en lactosevrije ontbijtfeestjes, tussendoortjes, hartige hapjes en uiteraard de meest mooie en lekkere taarten met vegan opties. Ik wil ook nog wel kwijt dat het allemaal betaalbare recepten zijn. En heb je geen glutenintolerantie, dan is het ook zeer gezonde voeding omdat ik louter echte natuurproducten gebruik. Het zijn zeker geen dikmakers.”

Volgers op social media
Denk in kansen en niet in onmogelijkheden, ga dus ook bakken zonder buikpijn. Bol laat zien dat je van je leven zelf een feestje moet en kan maken. Haar positieve inslag is niet onopgemerkt gebleven. Er zijn vele volgers van haar op haar website, Instagram en Facebookpagina van Oh My Pie! “Begin februari zal het boek worden gepresenteerd, maar het kan nu al worden besteld via de website www.ohmypie.nl”, aldus Bol.

Glimlachmomentjes

“Voeding is nu mijn medicijn geworden met vele glimlachmomentjes als de taart was gelukt, nadat ik eerder met mijn gezondheidsproblemen waaronder de alom bekende glutenintolerantie tegen de bekende reguliere medische muur opliep. Die glimlachmomentjes wil ik nu met velen delen, daarom geef ik dit boek uit”, vertelt marike. Als taartentovenaar en woordensmid kleedde ze elk recept aan met een natuurlijke dressing van woorden vol persoonlijke gevoelens.

Foto’s: PR