KATWIJK – Ook dit jaar staan jongeren weer in de keuken op Pannenkoekdag. Er worden -je raadt het al- pannenkoeken gebakken voor de bewoners van verschillende verzorgingshuizen, waarna er gezamenlijk wordt gesmikkeld.

De Nationale Pannenkoekdag in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg wordt op donderdag 23 en vrijdag 24 maart georganiseerd door het Welzijnskwartier. Jongeren uit jongerencentra en kerken bakken pannenkoeken voor de bewoners van verzorgingshuizen en eten ze samen op. Dit is natuurlijk niet alleen lekker, het gaat er vooral om dat de jongeren in contact komen met ouderen, en om de ouderen in het zonnetje te zetten.

Pannenkoekgeur in Katwijk
Het landelijke initiatief is bedacht door bakspecialist Koopmans en door Welzijnskwartier vorig jaar naar Katwijk gebracht. Dat bleek zo’n succes dat Welzijnskwartier vond dat ook dit jaar Pannenkoekdag weer op de agenda moest staan. Salem, Overduin, Wilbert, Duinrand en het Lichtpunt zijn erg enthousiast en ook de jongeren en hun jongerencentraleiding en de kerken zien er naar uit om heel de gemeente Katwijk naar pannenkoeken te laten geuren.

Ook zin om te bakken?
Welzijnskwartier zoekt nog een paar laatste groepjes, bestaande uit drie jongeren en één begeleider, die op de afdeling van een verzorgingshuis mee wil doen. Hou je van pannenkoeken en heb je daar zin in? Mail dan voor meer informatie naar sannealblas@welzijnskwartier.nl.

VIAWelzijnskwartier