K&O Katwijk viert in februari haar 40 jarig bestaan. Ter afsluiting is een bijzonder jubileumconcert gepland op 11 februari in de Soefitempel, ‘Moeders en Zonen’.

Het concert staat onder leiding van Anke Bottema, harpdocente aan de muziekschool. Zij zal samen met Mariëtte Gort op cello en hun twee zonen Joep van Beijnum op viool en Duco Burgers op piano een zeer gevarieerd programma verzorgen. Muziek van Fauré, Chopin, Villa Lobos en Saint-Saëns staan in ieder geval op het programma. Dit concert heeft verder een groot verrassingselement.

Anke Bottema
Anke Bottema heeft harp gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. In 1985 behaalde zij het docentendiploma en in het jaar daarop volgde het diploma Uitvoerend Musicus. Anke geeft sinds 1995 harples aan de muziekschool. Onder de naam Anke Anderson heeft Anke veel kamermuziek uitgevoerd en meegewerkt aan tal van cd-opnamen. Sinds 1997 vormt zij een vast duo met de celliste Mariëtte Gort, waarmee zij ook een aantal cd’s heeft opgenomen. Daarnaast is Anke actief als freelance harpiste bij diverse koren.

Mariëtte Gort
Mariëtte Gort werd geboren te Amsterdam. Daar begon zij haar cellostudie bij Daniël Esser. Vervolgens studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jean Decroos, waar zij in 1988 haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Ze volgde bovendien kamermuzieklessen en nam deel aan een aantal meestercursussen, onder meer bij de cellist Daniël Shafran.

Duco en Joep
Hun zonen treden in hun voetsporen en hebben inmiddels ook al menige muzikale opleiding afgerond. Duco Burgers, zoon van Anke Bottema en componist Simon Burgers, koos voor de piano. Joep van Beijnum begon op vijfjarige leeftijd met vioolles bij Julia Veerling in Amsterdam. Joep won prijzen op het IPMC-concours in Amstelveen en bij de Iordens Viooldagen. In 2010 won Joep tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours een 1e prijs en won hij ook de Classic Express Prijs: een optreden in de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours. Joep volgde een masterclass met Emmy Verhey en mocht les krijgen van Herman Krebbers.

Meer informatie
Op deze feestelijke concertavond zullen deze vier enthousiaste musici laten horen wat ze te bieden hebben. De prijs van dit jubileumconcert is gehalveerd. We verwachten dan ook een grote opkomst in de mooie Soefitempel. Het is verstandig om bijtijds een kaartje te kopen voor dit concert. U kunt dit doen via de website www.kenokatwijk.nl. Voor meer informatie: kantoor K&O, Sluisweg 16, Katwijk op werkdagen van 09.00- 13.00 u. tel. 071-4016400. Het concert begint om 20.15 uur.

Foto: K&O