Op 30 oktober is het precies vijf jaar geleden dat Soldaat van Oranje – De Musical in première ging in de TheaterHangaar in Katwijk. De hele maand oktober staat in het teken van dit jubileum.

Het publiek wordt uitgenodigd om op de jubileumwebsite www.vjaar.nl in één woord te omschrijven wat Soldaat van Oranje – De Musical voor hen betekent of waar de voorstelling in hun ogen voor staat. Alle deelnemers maken in oktober elke dag kans op onder andere twee eerste rang kaarten. Een selectie van alle verzamelde woorden zal in deze jubileummaand in diverse media-uitingen van Soldaat van Oranje – De Musical te zien zijn.

Soldaat van Oranje – De Musical werd op 31 december 2013 de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis. Tijdens het Musical Awards Gala 2015 werd Soldaat van Oranje – De Musical bekroond met de Eventim Publieksprijs Beste Musical. Sinds de première is elke voorstelling uitverkocht en heeft de productie inmiddels meer dan 1,8 miljoen bezoekers ontvangen.
Fred Boot, producent van NEW Productions: ‘De surrealistische getallen duizelen ons, maar vertellen ook dat Nederland het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema nog altijd omarmt’.

Soldaat van Oranje – De Musical is tot en met april te zien in de TheaterHangaar in Katwijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via soldaatvanoranje.nl of 0900-1353 (45cpm).