In samenwerking met K&O Oegstgeest en de Leiderdorpse Volksuniversiteit organiseert K&O Katwijk een verdiepend museumbezoek op vrijdag 23 september 2016 – 10.30 – 12.30 uur in het Katwijks Museum.

Bernard Blommers was een was een van de jongere Nederlandse schilders uit de eerste generatie van de Haagse School. Hij werkte veelal in de omgeving van Scheveningen en Katwijk en in Noord-Brabant. Hij was vooral genre- en figuurschilder rond het vissers- en strandleven, vaak vergelijkbaar met werk van Isaac Israëls. Het eenvoudige leven van boeren en van de vissers in Katwijk aan Zee en Scheveningen koos Blommers als onderwerp voor zijn schilderijen en aquarellen. Van grote invloed op zijn werk was Jozef Israëls. Maar waar Israëls doorgaans de barre levensomstandigheden uitbeeldde waarin deze bevolkingsgroep verkeerde, legde Blommers de nadruk op het gelukkige familieleven. Zijn interieurs stralen tevredenheid en stil geluk uit. Hij schilderde ook een stuk van het Panorama Mesdag van Hendrik Willem Mesdag. Het werk van Blommers genoot in zijn tijd een enorme populariteit, vooral in het buitenland.

Tijdens dit bezoek is er een lezing, pauze met koffie of thee met katwijkse knip en aansluitend wordt u rondgeleid door een deskundige gids van het Katwijks Museum

Vrijdag 23 september 2016
10.30 – 12.30 uur

Comments

comments

DELEN