Op zaterdag 4 juni is Sportpark Irislaan in Vlissingen het toneel van het open Nederlands Kampioenschap Jeugdkorpsen. Onder de deelnemers de Junioren van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk. Zij strijden daar met acht andere jeugdorkesten om de prijzen bij de mars- en showwedstrijden.

Vorig jaar vielen de Junioren drie keer in de prijzen. Zij wonnen de zilveren medaille bij de mars- en showwedstrijden en de prijs voor de beste tambour-maître. In de eindrangschikking bleken de uiteindelijke verschillen minimaal. Edwin Durieux, voorzitter van de werkgroep Jeugd: “Er is door de jongens en instructie de afgelopen maanden hard gewerkt aan de exercitie en het instuderen van de choreografie en de muziek van de nieuwe show ‘Teamwork’. Een derde van de jongens is nog maar kort geleden toegetreden tot het korps. Dat brengt een gezonde spanning met zich mee. Dit samen met een sterk deelnemersveld zal ook dit jaar weer een sportieve strijd om de podiumplaatsen opleveren. Daarbij staat plezier hebben in het samen muziek maken voorop en wij zien de dag vol vertrouwen tegemoet.”

De Junioren marcheren om 13.15 uur het veld op voor het onderdeel mars. De marsen die gespeeld worden zijn Crawley en March Interlude. Om 16.40 uur zal het korps als laatste van deze dag hun show ‘Teamwork’ presenteren, waarna de prijsuitreiking volgt.

Generale repetitie
De generale repetitie vindt plaats op woensdag 1 juni bij v.v. Katwijk op Sportcomplex de Krom aan de Krom 57 in Katwijk. Edwin: “Op deze avond worden het mars- en showprogramma gepresenteerd. Voor de jongens en de instructie een laatste toets. Het zou fantastisch zijn als dat onder grote publieke belangstelling gebeurt. Ik nodig iedereen uit om te komen kijken. Het begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.”

Comments

comments

DELEN